سیب زمینی از جمله مواد غذایی می باشد که دارای خواص و فواید بسیار زیادی می باشد و مصرف آن برای پوست و بدن بسیار سودمند خواهد بود، سیب زمینی برای پوست، بدنسازی، سیستم دفاعی بدن و بسیاری از بخش های مختلف دیگر مفید می باشد به همین علت در این مقاله به مهمترین خواص و فواید موارد استفاده و تمام ویژگی هایی که سیب زمینی و پیاز زرد طلایی دارا می باشد اشاره خواهیم کرد تا بتوانید شناخت جامع و کاملی از این ماده غذایی به دست آورید.
کوکو سیب زمینی ب آ
سیب زمینی در ترکیبات خود دارای ویتامین های بسیار زیاد و مواد معدنی مفیدی برای بدن می باشد که مصرف آن دارای خواص بیشماری برای بدن خواهد بود، از مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده سیب زمینی و پیاز میدان شیراز می توان به ویتامین b، فیبر، آب درون بافتی، آنتی اکسیدان و سایر ترکیبات مختلف دیگری اشاره نمود که هر کدام از این ترکیبات سبب شده است تا سیب زمینی از ارزش غذایی و خواص درمانی زیادی برای بدن برخوردار گردد.
سیب زمینی علاوه بر خواص درمانی دارای مصرف غذایی بسیار زیادی نیز می باشد که یکی از مصارفی که سیب زمینی برای بدن دارا می باشد استفاده از آن برای تهیه کوکو سیب زمینی است.
کوکو سیب زمینی معمولاً به دو روش کوکو سیب زمینی خام و کوکو سیب زمینی پخته قابل استفاده است که در این بخش به هر دو روش نامبرده اشاره خواهیم کرد.
برای تهیه کوکو سیب زمینی خام سیب زمینی های متوسط یا درشت را انتخاب کرده و با استفاده از رنده آنها را رنده می نمایید، سپس تخم مرغ و آرد، نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل می توانید گوشت چرخ کرده نیز به آن اضافه کنید، سپس این مایع را در اندازه های کوچک برداشته و در روغن داغ سرخ کنید.
کوکو سیب زمینی پخته نوع دیگری از این ماده غذایی می باشد که سیب زمینی ها را پخته و سپس آنها را رنده یا با گوشت کوب له کرده و با تخم مرغ و ادویه های مختلف مخلوط نموده و این نمونه مایع یا خمیر به دست آمده را نیز در روغن داغ سرخ کنید.
کوکو سیب زمینی بسیار پرطرفدار می باشد و برای وعده های غذایی مختلف بسیار مناسب بوده و از ارزش غذایی بسیار خوبی نیز برخوردار خواهد بود به نحوی که بسیاری از ورزشکاران از کوکو سیب زمینی برای افزایش وزن و عضله استفاده می کنند و به عنوان یک ماده غذایی مفید و قابل استفاده خواهد بود.
سیب زمینی کبابی در فر
سیب زمینی به روش های مختلفی قابل استفاده است، به نحوی که می توان به صورت پخته، کبابی، سرخ کرده یا همراه با پلو و خورشت آن را استفاده نمود و از خواص این محصول استفاده کرد.
سیب زمینی کبابی یکی دیگر از موارد مصرف این ماده غذایی می باشد که به چند روش قابل استفاده خواهد بود که در یکی از روش هایی که باعث خوشمزه شدن بیشتر این محصول می باشد استفاده از فر خواهد بود، به نحوی که سیب زمینی را در فر قرار داده و آن را کبابی می کنند و مصرف می نمایند.
برای تهیه سیب زمینی کبابی در فر بهتر است که سیب زمینی را پوست گرفته و آن را به صورت اسلایس شده ورقه ای یا خلالی برش داده سپس کف سینی فر را با استفاده از روغن چرب نموده و سیب زمینی ها را در کف سینی و با تنظیم کردن درجه حرارت فر اجازه دهید تا سیب زمینی ها در فر کباب و در نهایت سرخ شوند.
برای مصرف این نوع سیب زمینی می توانید از سس های مختلفی مانند سس فرانسوی، سس قرمز، سفید و سایر سس های مختلف دیگر استفاده نمود که این روش مصرف برای بسیاری از افراد عالی می باشد و دارای طعم بی نظیری در مصرف نیز خواهد بود.
سیب زمینی کبابی در فر به عنوان یکی از ساده ترین روش های استفاده از این محصول می باشد و افرادی که دارای فر می باشند، به راحتی و در کمترین زمان ممکن می توانند این غذا را استفاده کرده و به صورت میان وعده یا در وعده های غذایی مختلف آن را میل نمایند.
سیب زمینی صادراتی
در کشور عزیزمان ایران شهرها و مناطق بسیار زیادی وجود دارند که مستعد تولید و پرورش سیب زمینی می باشند و این محصول را تولید و برای عرضه و فروش در بازارهای داخلی و خارجی آماده می کنند.
ایران از لحاظ خاک حاصلخیز، شرایط آب و هوایی منطقه و بسیاری موارد مختلف دیگر به عنوان یکی از قطب های اصلی تولید کننده سیب زمینی در منطقه محسوب می شود که گونه های مختلفی از سیب زمینی را تولید کرده و برای صادرات نیز آماده می کند.
سیب زمینی صادراتی یکی از بهترین سیب زمینی های تولید شده می باشد که به کشورهای مختلفی صادر میشود و از مهمترین کشورهای متقاضی برای خرید و سفارش سیب زمینی می توان به کشور هایی همچون عراق، ترکیه، هند، چین، پاکستان و سایر کشورهای عربی دیگر اشاره نمود که این محصول را سفارش داده و خریداری می کنند.
سیب زمینی صادراتی دارای ویژگی های متمایز و متفاوت با سایر نمونه های دیگر می باشد که از مهمترین ویژگی ها و مشخصات این محصول می توان موارد زیر را نام برد.
- سیب زمینی صادراتی دارای اندازه درشت می باشد و معمولا نمونه هایی که برای صادرات انتخاب و بسته بندی می شوند توسط دستگاه های سورت جدا سازی گردیده و از لحاظ رنگ، اندازه و کیفیت انتخاب می شوند.
- سیب زمینی صادراتی فاقد هرگونه لکه، زدگی یا آفت های سطحی و درونی می باشد و از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.
- بهترین نوع این ماده غذایی تولید سال بوده و در بهترین شرایط ممکن تولید شده و برای صادرات انتخاب می گردد.
- سیب زمینی صادراتی فاقد جوانه های سبز در سطح بدنه خود می باشد و از درجه خلوص بالایی در کیفیت و ویژگی های ظاهری برخوردار است.
- سیب زمینی صادراتی دارای طعم بسیار خوبی می باشد و در فرآیند تولید آن از بهترین کودهای مختلف برای رشد و پرورش این محصول استفاده شده است.
- معمولاً سیب زمینی هایی که برای صادرات انتخاب می شوند در بسته بندی های مناسب و استاندارد قرار می گیرند و با بهترین شرایط به کشورهای مختلف صادر می شوند.
سیب زمینی زاپاتا
سیب زمینی به اشکال مختلفی قابل استفاده می باشد و همانطور که در بخش های قبلی گفته شد به صورت سرخ شده، گریل شده یا پخته شده قابل استفاده است که در هر کدام از آنها از مواد غذایی و ترکیبات مختلفی نیز استفاده می شود که باعث خوش طعم شدن بیشتر سیب زمینی میگردد.
سیب زمینی زاپاتا یکی دیگر از روش های استفاده از سیب زمینی برای وعده های غذایی می باشد که به دلیل دارا بودن ترکیبات و مواد غذایی دیگری که همراه با آن استفاده می شود، از طعم بی نظیری برخوردار بوده و به عنوان یک وعده غذایی مفید و مناسب قابل استفاده می باشد.
برای تهیه سیب زمینی زاپاتا می توانید به روشی که در ادامه به آن اشاره می کنیم توجه داشته باشید و این غذا را آماده و در نهایت مصرف نمایید.
برای تهیه سیب زمینی زاپاتا ابتدا سیب زمینی ها را شسته، پوست گرفته و سپس آنها را در قطعات مختلف خرد نمایید، سپس سیب زمینی ها را در روغن داغ سرخ کرده و بعد از سرد شدن سیب زمینی آنها را با ترکیباتی همچون قارچ، سوسیس، کالباس، فلفل دلمه ای، نمک و ادویه های مختلف مخلوط نموده و آنها را درون سینی فر قرار دهید، سپس سطح سیب زمینی و ترکیبات دیگر را با استفاده از پنیر پیتزا پوشانده و آن را درون فر با درجه حرارت مناسب به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید و اجازه دهید تا سیب زمینی و تمام مواد همراه با آن به خوبی پخته و گریل شده و سپس آن را با استفاده از سس های مختلف مصرف نمایید.
زمینی زاپاتا به دلیل دارا بودن ترکیبات مختلف، بسیار خوشمزه و خوش طعم می باشد و می توان آن را در مهمانی های دوستانه استفاده نمود.
سیب زمینی در شیردهی
سیب زمینی به عنوان یک منبع غذایی سرشار از منیزیم و پتاسیم می باشد که برای سلامت بدن بسیار مفید و سودمند است، به همین علت افراد می توانند از این ماده غذایی در تمام دوران های زندگی خود استفاده کرده و از خواص بی نظیر آن برخوردار گردند.
در دوران شیردهی اهمیت به تغذیه مادر بسیار مهم و حائز اهمیت میباشد چرا که کودک و نوزاد تمام ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای بدن خود را از مادر دریافت می کند و این امر سبب می شود تا مادران بتوانند با مصرف غذاهای مفید به سلامت نوزاد خود نیز کمک نمایند.
- با توجه به اینکه سیب زمینی سرشار از پتاسیم و منیزیم می باشد مصرف آن می تواند به سلامت قلب و عروق و همچنین سلامت مغز و اعصاب مادر و جنین کمک بسیار زیادی کند، از اینرو مصرف آن در دوران شیردهی به بسیاری از مادران توصیه می شود و می توانند با قرار دادن آن در برنامه غذایی روزانه خود به خواص بیشمار آن دست پیدا کنند.
- از طرفی سیب زمینی به دلیل دارا بودن فیبر در ترکیبات خود برای درمان مشکلات گوارشی بسیار مفید است اگرچه بررسی ها و آمار نشان داده که سیب زمینی یک ماده غذایی نفاخ می باشد، اما اگر مادران بتوانند سیب زمینی های شیرین را مصرف کنند، می توانند از ایجاد نفخ در بدن خود و نوزاد جلوگیری نمایند.
- مصرف سیب زمینی در دوران شیردهی می تواند به افزایش وزن کودک نیز کمک کند، چرا که سیب زمینی دارای خاصیت بسیار خوبی در افزایش وزن و چاقی می باشد و می تواند به افزایش وزن مادر و نوزاد منجر گردد.
- این ماده غذایی همچنین دارای خاصیت ضد سرطانی بسیار خوبی میباشد و از رشد تومورها و سلول های سرطانی در بدن جلوگیری کرده و یک ماده غذایی مفید برای مادر و کودک به شمار می رود.
غذای ساده با برنج و سیب زمینی
سیب زمینی از صیفی جات پر مصرف می باشد که تقریباً در سبد خرید تمام افراد وجود دارد، به همین علت بسیاری از افراد این محصول را به روش های مختلف و همراه با مواد غذایی گوناگون مصرف می نمایند.
یکی از موارد استفاده از سیب زمینی همراه با برنج می باشد که می توان آنها را به ساده ترین شکل ممکن استفاده و مصرف نمود.
غذای ساده با برنج و سیب زمینی یک غذای بسیار راحت و سریع می باشد که در کمترین زمان میتوان آن را استفاده نمود و برای وعده های غذایی مختلف مناسب می باشد.
برای تهیه غذای ساده برنج و سیب زمینی می توانید سیب زمینی را در اندازه های مختلف ریز کرده و آنها را با برنج مخلوط نموده و دم گذاشته و به این ترتیب این غذای ساده قابل استفاده میباشد.
در روش دیگر می توان سیب زمینی ها را در روغن سرخ کرده و با رب و ادویه های مختلف دیگر ترکیب نموده و به صورت ساده با برنج سفید مصرف نمود.
در روش دیگر نیز می توان سیب زمینی ها را با گوشت چرخ کرده و پیاز سرخ کرده و آنها را همراه با برنج سفید و ساده مصرف کرد.
به طور کلی استفاده از سیب زمینی همراه با برنج با روش های مختلف قابل استفاده می باشد و کافی است تا سیب زمینی ها را در قطعات مختلف خرد کرده و آنها را به روش های مختلفی که متناسب با ذائقه و سلیقه افراد می باشد استفاده نمود.
ظرف سیب زمینی سرخ کن
سیب زمینی سرخ کرده یکی از پرمصرف ترین و محبوب ترین روش های استفاده از سیب زمینی می باشد که افراد به آن علاقه بسیار زیادی دارند، به همین علت استفاده از ظروف مناسب برای سرخ کردن سیب زمینی نیز نقش زیادی در حفظ طعم و کیفیت آن دارا خواهد بود، از اینرو افراد باید از ظرف های مناسب برای سرخ کردن سیب زمینی استفاده نمایند.
ظرف سیب زمینی سرخ کن باید از جنس هایی باشد که از چسبیدن سیب زمینی به ظرف جلوگیری کند، به همین علت ظروفی مانند ظروف تفلون و نسوز به عنوان بهترین و مناسبترین ظروف به شمار می روند که برای سرخ کردن سیب زمینی قابل استفاده می باشند.
از طرفی برخی از افراد از ظروفی مانند استیل یا روی برای سرخ کردن سیب زمینی استفاده می کنند که در این ظروف احتمال چسبیدن سیب زمینی به آنها وجود دارد، لذا برای جلوگیری از این امر می توانند از روغن بیشتری استفاده کرده و یا اینکه آب اضافه سیب زمینی را با استفاده از دستمال های نخ گرفته و در روغن بسیار داغ آنها را سرخ نمایند.